Egyszerűbb élet

Hogyan ne vegyünk családi medencét?

Mert medence az kell a forró nyári napokra. Hogy a gyerekek majd ki és be és vizipisztoly és pancsi és persze mi is egy jó kis rozéfröccsel ellazulni. De vajon tényleg kell? Elmesélem hogyan nem vettünk medencét.

Már sejteni engedtük, hogy van egy kertünk (Zoli előző posztjában). Ültettünk is, alakítottunk is az utóbbi hónapokban. És jönnek az ötletek, hogy mit is tegyünk még bele. Így jött a medence ötlete is. Rá is pörögtünk egy jó órahosszára, hogy akkor milyen is és hová is, majd szerencsésen váltott a gondolkodásunk, hogy de minek is??????

Végül előjöttek a “minimalista” érveink, úgymint: A kertünk egy alföldi fürdőváros fürdőjétől és strandjától 10 perc sétára van. A kertünket szeretnénk minél egyszerűbbre hagyni. A kertünk az életmódunk kiterjesztett területe és hát egyébként is őrizkedünk a felesleges vásárlástól. A konklúzió: nem veszünk medencét, mert nincs rá szükségünk. Egyszerű példa ez, nem is túl tanulságos, de talán rávilágít arra, hogy bár nem kerülhetők el az impulzusvásárlások gondolatai, de megálljt lehet nekik parancsolni.

Esszencia a végére: A minimalizmus nem arról szól, hogy van – e rá pénzünk vagy felkelthető-e egy adott tárgyra az igényünk (naná, hogy fel), hanem hogy következetesen átgondoljuk, hogy kell-e ez nekünk. ÉS a válasz most is nem.

Üdv, Tünde

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!